Proszek kakaowy

Oferujemy najwyższej jakości proszki kakaowe (10-12%tł.; 20-22%tł.), wykonane z ziaren pochodzących z różnych stron świata i pochodzące z renomowanych zakładów produkcyjnych – światowych liderów.

Proszki kakaowe są naturalne i alkalizowanie.
Barawa smak i zapach zależy od ich pochodzenia ziarna, sposobu produkcji oraz zastosowania.
Podstawowe zastosowania to produkcja: cukierniczo-czekoladowa, deserów, polew, lodów i napojów.

Czekolada

Wyrób cukierniczy sporządzany z miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego (masło kakaowe) lub i z dodatkiem innego tłuszczu roślinnego, środka słodzącego i innych dodatków, a w przypadku czekolady mlecznej także z mleka.
Dostępne: deserowa, mleczna, biała

• o różnej wielkości i w różnych kształtach

• o różnym składzie w zależności od zastosowania

• do różnych zastosowań – do zapiekania, oblewania, do lodów i dekoracji

PRODUKTY DOSTĘPNE WG POSIADANYCH ZASOBÓW MAGAZYNOWYCH

Masło kakaowe

Masło kakaowe (tłuszcz kakaowy) stały tłuszcz roślinny otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego, stanowiący około 50% suchej masy nasion.
Najczęściej ma zastosowanie w produkcji czekoladowej oraz branży kosmetyczno-farmaceutycznej. W handlu występuje najczęściej w formie zestalonej (bloki) oraz płynnej oraz w postaci naturalnej lub jest dezodorowane.

Miazga kakaowa

Jest to końcowy produkt obróbki ziarna kakaowego, będący gładką jednolitą ciemnobrązową masą otrzymaną przez roztarcie uprażonej śruty kakaowej, zawierającej nie mniej niż 50% tłuszczu kakaowego. Największe ma zastosowanie w produkcji czekoladowej. W handlu występuje najczęściej w formie zestalonej (bloki, płatkowana lub inna postać) oraz płynnej.

Przyślij zapytanie, co poszukujesz, w jakiej ilości oraz na jaki termin jest ten składnik potrzebny – odpowiemy niezwłocznie.