SKONCENTROWANE MASŁO
Tradycyjnie tłuszcz mleczny jako masło o przedłużonym okresie trwałości jest dostarczany do przemysłu spożywczego. Royal VIV Buisman może również dostarczyć go w postaci skoncentrowanego masła.
W porównaniu z tradycyjnym masłem, koncentrat masła ma tę zaletę, że ma dłuższy okres trwałości.
Skoncentrowane masło składa się z co najmniej 99,8% tłuszczu mlecznego i ma wysoce plastyczną teksturę. Jego profil topnienia, temperatura topnienia i twardość są stałe przez cały rok. Royal VIV Buisman oferuje kilka rodzajów skoncentrowanego masła; każdy z nich ma unikalne właściwości topnienia i zwięzłość. Możemy nawet dostosować jego smak i kolor do twoich konkretnych potrzeb.
KORZYŚCI Z MASŁA SKONCENTROWANEGO
Stała całoroczna twardość i charakterystyka topnienia
Wysoka plastyczność
Doskonały maślany smak
Wydłużony okres trwałości mikrobiologicznej w porównaniu z masłem
Możliwe jest hartowanie lub przechowywanie w wyższej temperaturze bez ryzyka zepsucia
Świetne źródło naturalnych witamin A, D i E
Lepsza chrupkość produktów piekarniczych
ODMIANY PRODUKTU
• z / bez koloru (β-karoten)
• z / bez waniliny
• zmiękczony (napowietrzony produkt) / nie zmiękczony
• plastyczny i ekstra jakość
INFORMACJE O PAKOWANIU
• Bloki * 10 kg w folii HDPE (bez kartonu) na palecie kartonowej pudle (800 kg netto)
• Bloki * 10 kg w folii HDPE z kartonem na palecie
• Kartony spożywcze o wadze od 10 do 25 kg z torba wewnętrzna z polietylenu
* Dostępne również nacięcie wstępne w 4 sztangach po 2,5 kg
kod celny: 04.05.90.10
PORTFOLIO PRODUKTÓW SKONCENTROWANEGO MASŁA
Skoncentrowane masło
Punkt topnienia
Struktura
Creme
28°C
Umiarkowanie jędrna
Cake
33°C
Twarda
Croissant
36°C
Mocno twarda
Millefeuille
38°C
Bardzo twarda
CHARAKTERYSTYKA
Tłuszcz mleczny
min. 99.8%
Wilgotność
max. 0.2%
Wolne kwasy tłuszczowe
max. 0.35%
Nadtlenek
0.5 meq. O2 /kg tłuszczu
O Royal VIV Buisman B.V.
Royal VIV Buisman specjalizuje się w szerokiej gamie przetworów mlecznych i jest własnością rodzinnego biznesu. Założona w 1868 roku Royal VIV Buisman ma wspaniałą historię i duże doświadczenie handlu i produkcji przetworów mlecznych. W 1968 r. nazwa „Królewska” stała się faktem. W Niderlandach można uzyskać tylko wtedy, gdy firma ma ugruntowaną pozycję, dobrą reputację i jest bardzo ważna dla sektora jak i dla kraju i ma co najmniej 100 lat. Obecnie na całym świecie używana jest szeroka gama produktów specjalnych, a Royal VIV Buisman z dumą tworzy więcej lepszych produktów z masła ze swoimi partnerami.