MASŁO TEKSTURYZOWANE

Dla stałego profilu topnienia i twardości. Obecnie większość przemysłu mleczarskiego wytwarza masło w tradycyjny sposób. Charakterystyczne dla tradycyjnie wytworzonego masła jego właściwości topnienia i twardość będą się zmieniać w ciągu roku. Wynika to z sezonowych wahań i zmian w sposobie żywienia krów. Dzięki zastosowaniu teksturowanego masła Royal VIV Buisman te niepożądane odmiany produktów należą
do przeszłości!
Royal VIV Buisman wytwarza masło teksturowane przez rekombinację tłuszczu mlecznego z fazą mleczną w takim samym stosunku, jak obecny w tradycyjnym maśle ubijanym. Royal VIV Buisman może zaoferować kilka rodzajów masła teksturowanego, każdy z nich ma unikalne właściwości topnienia i zwięzłość. Możemy nawet dostosować jego smak i kolor do twoich potrzeb wymagania.

KORZYŚCI Z MASŁA TEKSTURYZOWANEGO

Stała całoroczna twardość i topnienie oraz charakterystyka struktury
Wysoka plastyczność (nadaje się do laminowania)
Doskonały maślany smak
Kremowe odczucie w ustach
Świetne źródło naturalnych witamin A, D i E.

ODMIANY PRODUKTU

• Mleczna / słodka śmietana
• Solone / niesolone
• z / bez koloru (β-karoten)
• z / bez waniliny
• plastyczny i ekstra jakość

INFORMACJE O PAKOWANIU

• Bloki * o wadze 10 kg w folii HDPE (bez kartonu) na palecie w kartonowym pudle (800 kg netto)
• Bloki * 10 kg w folii HDPE z kartonem na palecie
• Kartony spożywcze 4 szt. 2,5 kg w folii HDPE
* Dostępne również nacięcie wstępne w 4 sztangach po 2,5 kg
kod celny: 04.05.10.30

PORTFOLIO PRODUKTÓW TEKSTUROWANEGO MASŁA

Teksturyzowane masło

Punkt topnienia

Struktura

Pâtisse creme

28°C

Umiarkowanie jędrna

Pâtisse premier

33°C

Twarda

Pâtisse excellent

36°C

Mocno twarda

Pâtisse millefeuille

38°C

Bardzo twarda

CHARAKTERYSTYKA

Skład w 100 gramach

Tłuszcz mleczny

min..82,5%

Wilgotność

max.16,0%

Beztłuszczowe stałe cząstki mleka

max.2,0%

Wolne kwasy tłuszczowe

max.0,35%

Nadtleneki

0.5 meq. O2/kg tłuszczu

O Royal VIV Buisman B.V.

Royal VIV Buisman specjalizuje się w szerokiej gamie przetworów mlecznych i jest własnością rodzinnego biznesu. Założona w 1868 roku Royal VIV Buisman ma wspaniałą historię i duże doświadczenie handlu i produkcji przetworów mlecznych. W 1968 r. nazwa „Królewska” stała się faktem. W Niderlandach można uzyskać tylko wtedy, gdy firma ma ugruntowaną pozycję, dobrą reputację i jest bardzo ważna dla sektora jak i dla kraju i ma co najmniej 100 lat. Obecnie na całym świecie używana jest szeroka gama produktów specjalnych, a Royal VIV Buisman z dumą tworzy więcej lepszych produktów z masła ze swoimi partnerami.