BEZWODNY TŁUSZCZ MLECZNY
Frakcjonowany tłuszcz mleczny i bezwodny tłuszcz mleczny biały. Bezwodny tłuszcz mleczny (AMF) i produkty mleczne są niezbędnymi składnikami, które nadają smak, przyjemność z jedzenia, oraz wartość odżywczą
dla szerokiego zakresu zastosowań żywności. Tłuszcz mleczny może pełnić wiele różnych funkcji: w gotowy produkt spożywczy, ale także podczas przetwarzania.
W naszym zakładzie usuwa się w drodze separacji surowicę ze świeżej śmietany lub masła.
Powoduje to powstanie bezwodnego tłuszczu mlecznego (AMF). W Royal VIV Buisman jest wykorzystywany
do przetwarzania AMF na różne frakcje o wysokiej, średniej i niskiej temperaturze topnienia. Nasz system dezodoryzacji pozwala nam zneutralizować zapach i odbarwić AMF. Dzięki naszym najnowocześniejszym zakładom produkcyjnym Royal VIV Buisman jest w stanie w pełni dostosować tłuszcz mleczny do Twoich potrzeb. Royal VIV Buisman produkuje bezwodny tłuszcz mleczny pod marką „VIV”.
KORZYŚCI Z BEZWODNEGO TŁUSZCZU MLECZNEGO
Naturalny i wszechstronny składnik
Doskonały maślany smak
Wydłużony okres trwałości mikrobiologicznej w porównaniu do masło i masła teksturowanego
Świetne źródło naturalnych witamin A, D i E.
ODMIANY PRODUKTU
• z / bez koloru (β-karoten)
• z/ bez waniliny
• zmiękczony (napowietrzony produkt) / nie zmiękczony
INFORMACJE O PAKOWANIU
• Kartony spożywcze o wadze od 10 do 25 kg z wewnętrzną torbą z polietylenu
• Kanistry o jakości spożywczej 20 kg
• Beczki o jakości spożywczej 200 kg netto
• Pojemniki (pojemniki przemysłowe o pojemności 900 kg) oraz bagi z wewnętrzną torbą z polietylenu
• Cysterny zbiorniki
Kod celny: 04.05.90.10
PORTFOLIO PRODUKTÓW Z TŁUSZCZU MLECZNEGO
Zakres temperatury topnienia tekstury
Zakres temperatury topnienia tekstury
Bezwodny tłuszcz mleczny (AMF) 32
32 - 34°C
Frakcjonowany tłuszcz mleczny 10
10 - 40°C
Bezwodny tłuszcz mleczny biały 32
32 - 34°C
CHARAKTERYSTYKA
Tłuszcz mleczny
min. 99.9%
Wilgotność
max. 0.1%
Wolne kwasy tłuszczowe
max. 0.3%
Nadtlenek
0.2 meq. O2 /kg tłuszczu
O Royal VIV Buisman B.V.
Royal VIV Buisman specjalizuje się w szerokiej gamie przetworów mlecznych i jest własnością rodzinnego biznesu. Założona w 1868 roku Royal VIV Buisman ma wspaniałą historię i duże doświadczenie handlu i produkcji przetworów mlecznych. W 1968 r. nazwa „Królewska” stała się faktem. W Niderlandach można uzyskać tylko wtedy, gdy firma ma ugruntowaną pozycję, dobrą reputację i jest bardzo ważna dla sektora jak i dla kraju i ma co najmniej 100 lat. Obecnie na całym świecie używana jest szeroka gama produktów specjalnych, a Royal VIV Buisman z dumą tworzy więcej lepszych produktów z masła ze swoimi partnerami.