MIESZANKI MASŁA Z OLEJEM / MELANŻ
Dzięki właściwościom dostosowanym do konkretnego zastosowania opracowując mieszanki masła, Royal VIV Buisman jest w stanie zaoferować opłacalną alternatywę dla masła. Tłuszcz mleczny można mieszać w wielu różnych proporcjach z olejem roślinnym, zachowując jednocześnie skład masła. Ponadto prawie każdy rodzaj oleju roślinnego można dodać do mieszanki masła. To sprawia, że każda mieszanka masła jest wyjątkowa w swoim rodzaju.
Royal VIV Buisman produkuje mieszanki masła. Dzięki starannemu doborowi składu tłuszczu dostępne są mieszanki masła na przykład o lepszej smarowności lub wyższej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. W zależności od produktu spożywczego lub wymaganej funkcjonalności, Royal VIV Buisman może dostarczyć mieszanki masła na zamówienie.

KORZYŚCI Z MIESZANKI MASŁA
Dostosowane cechy produktu (np. smarowność, jędrność, skład kwasów tłuszczowych)
Produkt ekonomiczny w porównaniu do masła
Możliwe w zastosowaniu różne proporcje oleju roślinnego i tłuszczu mlecznego
Duży wybór rodzaju oleju roślinnego
ODMIANY PRODUKTU
• Olej kokosowy
• Olej sojowy
• Olej palmowy
• Olej palmowy
• Olej rzepakowy
* w tym pochodne otrzymane przez hartowanie lub frakcjonowanie.
INFORMACJE O PAKOWANIU
• Kartony spożywcze o wadze od 10 kg do 25 kg z wewnętrzną torbą z polietylenu
• Bloki * 10 kg w folii HDPE (bez kartonu) w kartonowym pudele paletowym (800 kg netto)
• Bloki * 10 kg w folii HDPE z kartonem na palecie
• Kartony po 4 sztabki po 2,5 kg w folii HDPE
* Dostępne również nacięcie wstępne bloki w 4 sztangach po 2,5 kg
Kod celny: 15.17.**.**
PORTFOLIO PRODUKTÓW MIESZANKI MASŁA
Bezwodny tłuszcz mleczny, frakcjonowany lub pozbawiony zapachu tłuszcz mleczny może być mieszany w wielu różnych proporcjach z prawie każdym rodzajem oleju roślinnego do mieszanki masła o całkowitej zawartości tłuszczu 82%. Melanż jest o umiarkowanie twardej plastycznej teksturze i temperaturze topnienia w zakresie 35–38° C jest jednym z przykładów wielu różnych mieszanek masła, które są możliwe do osiągnięcia.
CHARAKTERYSTYKA
Tłuszcz mleczny
min. 8,5%
Całkowita zawartość tłuszczu
min. 82,0%
Wilgotność
max. 16%
Beztłuszczowe stałe cząstki mleka
max.1,5%
Sól
1.0 % ± 0.5%
Wolne kwasy tłuszczowe
max. 0,35%
Nadtlenek
1.0 meq. O2/kg tłuszczu
O Royal VIV Buisman B.V.

Royal VIV Buisman specjalizuje się w szerokiej gamie przetworów mlecznych i jest własnością rodzinnego biznesu. Założona w 1868 roku Royal VIV Buisman ma wspaniałą historię i duże doświadczenie handlu i produkcji przetworów mlecznych. W 1968 r. nazwa „Królewska” stała się faktem. W Niderlandach można uzyskać tylko wtedy, gdy firma ma ugruntowaną pozycję, dobrą reputację i jest bardzo ważna dla sektora jak i dla kraju i ma co najmniej 100 lat. Obecnie na całym świecie używana jest szeroka gama produktów specjalnych, a Royal VIV Buisman z dumą tworzy więcej lepszych produktów z masła ze swoimi partnerami.